К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   01.03.2023.

КОНКУРС РАЗВОJ ВИДЕО ИГРАРА И ИМЕРЗИВНОГ САДРЖАЈА 2023

Шта се подржава конкурсом?

Оваj конкурс има за циљ да повећа капацитет европских произвођача видео игара, XR студиjа и аудиовизуелних продукциjских компаниjа за развоj видео игара и интерактивних имерзивних садржаја са потенциjалом да досегну глобалну публику. Ова финансиjска подршка ће помоћи европскоj индустриjи видео игара да буде конкурентниjа, повећати производњу и досег ЕУ интерактивног имерзивног садржаjа и омогућити очување интелектуалне своjине европских произвођача.

Шта су основни услови?

На конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 24 месеци, из земаља које учествују у програму Креативна Европа - МЕДИА. Више информација о условима за конкурисање је доступно у распису конкурса.

Ко може да се пријави?

  • компаниjе основане у jедноj од земаља коjе у потпуности учествуjу у МЕДИА потпрограму и коjе су у директном или индиректном власништву, у потпуности или већинским учешћем, од стране држављана тих земаља. Када jе компаниjа на берзи, локациjа берзе ће одредити њену националност.
  • европске компаниjе за производњу видео игара, XR студиjи и аудиовизуелне продукциjске компаниjе коjе могу да покажу недавно искуство у производњи комерциjално дистрибуираних квалификованих дела.

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 1. март 2023, а резултати се очекују у августу 2023. године.

Како вам можемо помоћи? 

Тим МЕДИА Деска Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима које организујемо или закажите састанак на којем бисмо заједно прошли кроз ваш пројекат. 

Имајте у виду неколико кључних савета за конкурисање на овај конкурс jер су средства доступна за следеће проjекте:

  • развоj радова и прототипова интерактивног наративног приповедања са оригиналним садржаjем или квалитетном игром намењеном продукциjи и глобалноj комерциjалноj експлоатациjи путем рачунара, конзола, мобилних уређаjа, таблета, паметних телефона и других технологиjа;
  • циљ jе да се обезбеде средства компаниjама за производњу видео игара и компаниjама коjе производе имерзиван садржаj за развоj оригиналних и иновативних дела са комерциjалним амбициjама и потенциjалом да дођу до европских и међународних тржишта;
  • ово ће омогућити даље улагање у иновативне европске садржаjе и повећати конкурентност европских компаниjа на дигиталном глобалном тржишту;
  • посебна пажња ће се посветити апликациjама коjе представљаjу адекватне стратегиjе како би се осигурала одрживиjа, зелениjа индустриjа, као и родна равноправност, инклузиjа и разноликост.
Подели: