О Н А
О Н А М А
М А

Деск Србија

Шта Деск ради?

Деск Креативна Европа Србија кроз своје три канцеларије Култура деск Србија при Министарству културе и информисања, МЕДИА деск Србија при Филмском центру Србије и Антена Култура деска Србија при Фонду ”Европски послови” АП Војводине у Новом Саду, пружа стручну помоћ и даје савете при попуњавању конкурсних пријава за програм Креативна Европа, као и информације о потенцијалним регионалним и европским партнерима.

Поред стучног саветовања и промоције програма Креативна Европа, наш тим спроводи бројне друге активности:

  • Организујемо и учествујемо у догађајима широм Србије
    Уз организацију инфо дана, тренинга и семинара, конференција и других програма размене знања и вештина у пољу културе и аудиовизуелних делатности, настојимо да будемо присутни и на фестивалима, радионицама, филмским маркетима, сајмовима и изложбама и сличним догађајима на којима можемо поделити информације о програму. Уколико желите да учествујемо у програму који организујете, јавите нам се путем електронске поште. 
  • Објављујемо корисне информације о европским програмима и приликама за домаће установе и организације
    На нашем сајту можете претраживати конкурсе програма Креативна Европа, инспирисати се успешним причама, усавршавати се користећи ресурсе за учење, пратити најновије вести програма или потражити партнера у нашој бази. Такође можете се пријавити за наш недељни њузлетер, пратити нас на Фејзбуку, Инстаграму или Твитеру, како бисте благовремено били информисани о кључним новостима.
  • Реализујемо истраживачке активности и радимо на унапређењу локалне и регионалне културне политике
    Посебна активност Деска Креативна Европа Србија је прављење базе података о истраживањима и статистичким подацима у култури, који се директно и индиректно тичу међународне сарадње, али исто тако и покретање истраживања и других пројеката којима се подстиче развој целокупног система културе у Србији.

Важан део активности Деска Креативна Европа Србија јесте и анимирање установа и организација које до сада нису конкурисале за финансијска средства програма Креативна Европа, те дугорочан рад на унапређењу њихових капацитета у погледу развоја међународне сарадње.

Подели: