К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   30.03.2023.

КОНКУРС МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ 2023

Шта се конкурсом подржава?

Циљ конкурса је промовисање медијске писмености како би се грађанима омогућило да развију критичко разумевање медија, те како би се подржала размена знања о политикама и праксама медијске писмености. Имајући у виду контекст дигиталних медија који се стално мења, као и навике међу различитим старосним групама, намера је да се омогући развој иновативних прекограничних иницијатива и заједница медијске писмености широм Европе.

Конкретније, биће подржани пројекти који се баве најмање двема од следећих области активности:

  • активности које се заснивају на размени најбољих пракси иновативних пројеката медијске писмености, којима се узима у обзир разноликост медијског екосистема у различитим срединама Европе;
  • развијање иновативних, интерактивних онлајн алата за решавање постојећих и будућих изазова у онлајн окружењу, укључујући дезинформације;
  • развој алата који ће грађанима помоћи препознавање и реакцију на дезинформације, доприносећи изградњи критичког приступа медијима;
  • развој праксе медијске писмености прилагођене променљивом медијском окружењу, укључујући манипулативне технике и медијску продукцију засновану на вештачкој интелигенцији.

Шта су основни услови?

На конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 24 месеци, који окупљају минимум три организације и минимум три различите земље које учествују у програму Креативна Европа. Више информација о условима за конкурисање је доступно у распису конкурса.

Ко може да се пријави?

На конкурс се могу пријавити све организације које су активне у пољу информисања и медија (ТВ/ радио/ онлајн продукцијске куће, високошколске установе, тренинг центри, синдикати, регулаторна тела и др.). Конкурс је отворен за јавни, цивилни и приватни сектор у пољу информисања и медија. Физичка лица не могу бити подносиоци конкурсних пријава, изузев самозапослених лица (selfemployed, sole traders, итд.).

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 30. март у 17ч, а резултати се очекују у јулу 2023. године.

Како вам можемо помоћи?

Тим Деска Креативна Европа Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима које организујемо или закажите састанак на којем бисмо заједно прошли кроз ваш пројекат.

Имајте у виду неколико кључних савета за конкурисање на овај конкурс:

Подели: