К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   27.04.2023.

КОНКУРС МЕДИЈСКА ПАРТНЕРСТВА – САРАДЊЕ 2023

Шта се конкурсом подржава?

Конкурсом ”Медијска партнерства - сарадње” биће подржани пројекти који се баве структурним и технолошким променама са којима се суочава поље информисања и медија. Очекују се пројекти који кроз сарадњу партнерских организација из ширег поља информисања и медија доприносе одрживости и отпорности организација, поузданом извештавању, развоју вештина и запошљавању професионалаца у пољу информисања и медија.

Активности пројеката би требало да резултирају: 

  • иновацијама у пословним моделима, процесима продукције и дистрибуције садржаја;
  • повећањем интересовања за новинарство међу различитим друштвеним, језичким и старосним групама;
  • унапређењем одрживости професионално произведеног новинарског садржаја;
  • повећањем сарадње медијских организација;
  • успостављањем мрежа за размену најбољих пракси;
  • успостављањем хабова за техничке формате (писана/ онлајн штампа, радио/ подкасти, ТВ, итд.) и/ или новинарских жанрова (дата-новинарство, опште теме, специјализовано новинарство, итд.);
  • стицање и унапређење професионалних вештина новинара, као и других професионалаца у пољу.

Пројекте би требало осмислити у односу на један или оба приоритета конкурса: (1) спровођења пословне трансформације (нпр. кроз тестирање нових бизнис модела, усавршавање стандарда, тренинге и програме обуке и сл.) која ће допринети одрживости медијских садржаја и (2) успостављању сарадње како би се унаредили квалитет и разноликост новинарске праксе.

Шта су основни услови?

На конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 24 месеци, који окупљају минимум три организације и минимум три различите земље које учествују у програму Креативна Европа. Више информација о условима за конкурисање је доступно у распису конкурса.

Ко може да се пријави?

На конкурс се могу пријавити све организације које су активне у пољу информисања и медија (ТВ/ радио/ онлајн продукцијске куће, високошколске установе, тренинг центри, синдикати, регулаторна тела и др.). Конкурс је отворен за јавни, цивилни и приватни сектор у пољу информисања и медија. Физичка лица не могу бити подносиоци конкурсних пријава, изузев самозапослених лица (selfemployed, sole traders, итд.).

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 27. април у 17ч, а резултати се очекују у јулу 2023. године.

Како вам можемо помоћи?

Тим Деска Креативна Европа Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима које организујемо или закажите састанак на којем бисмо заједно прошли кроз ваш пројекат. 

Имајте у виду неколико кључних савета за конкурисање на овај конкурс:

Подели: