18.
07. 2024.

Представљени позиви за медије на РТВ-у

У циљу што успешније припреме за конкурисање медијских кућа и организација које се баве информисањем на позиве Креативна Европа, Деск Креативна Европа Србија је у понедељак, 15. јула са почетком у 12 часова у Медија центру Радио-телевизије Војводина организовао инфо дан намењен овим позивима.

Презентацији је присуствовало 13 представника/ца медија и организација које се баве информисањем, али омладинских организација које су такође активно укључене у међусекторске пројекте. Пројектни менаџери Деска - Милица Рашковић и Бојан Милосављевић представили су три позива: Медијска партнерства (сарадња и плурализам) и Медијска писменост као и целокупан програм Креативна Европа. Успешан пројекат “CoachMIL” Института за медије и различитост Западни Балкан представила је кроз онлајн укључење Ивана Јелача.

Током године у оквиру програма Креативна Европа расписује се три конкурсна позива за установе и организације у области информисања и медија, и то:

  • Јавни позив за пројекте медијских партнерстава - сарадње 
  • Јавни позив за пројекте медијских партнерстава - плурализам
  • Јавни позив за пројекте медијске писмености

Подршка је намењена пројектима који доприносе одрживости организација и запошљавању професионалаца у пољу информисања и медија, подразумевају развој вештина и успостављање прекограничне сарадње, као и пројектима који су од посебног значаја за демократију и друштвену партиципацију, те развој дигиталне и медијске писмености. 

 

Подели: