15.
07. 2024.

Инфо дан Креативна Европа за медије

У циљу што успешније припреме за конкурисање медијских кућа и организација које се баве информисањем на позиве Креативна Европа, Деск Креативна Европа Србија организује инфо дан у понедељак, 15. јула са почетком у 12 часова у простору Радио-телевизије Војводина (Медиа центар), Каменички пут 45.

Током године у оквиру програма Креативна Европа расписује се три конкурсна позива за установе и организације у области информисања и медија, и то:

  • Јавни позив за пројекте медијских партнерстава - сарадње 
  • Јавни позив за пројекте медијских партнерстава - плурализам
  • Јавни позив за пројекте медијске писмености

Подршка је намењена пројектима који доприносе одрживости организација и запошљавању професионалаца у пољу информисања и медија, подразумевају развој вештина и успостављање прекограничне сарадње, као и пројектима који су од посебног значаја за демократију и друштвену партиципацију, те развој дигиталне и медијске писмености. 

Програм инфо дана обухватиће представљање програма Креативна Европа, смернице и услове за конкурисање, финансијски оквир припреме пројеката, као и практичне савете за развој пројектних идеја.

Позивамо представнике и представнице медија, новинарских и медијских удружења, као и свих организација у области информисања и медија, који желе да се информишу о условима овог конкурса да пријаве учешће попуњавањем кратке пријаве.

Подели: