04.
10. 2024.

Позив за радионицу о ПР и маркетингу у филмској индустрији са Мајклом Арноном

У оквиру годишње конференције Мреже киноприказивача Србије која се одржава од 1. до 3. новембра 2024. године на Златибору, МЕДИА Деск Србија организује предавање и радионицу са Мајклом Арноном, међународним експертом за ПР и маркетинг у филмској индустрији.

У оквиру предавања, Арнон ће објаснити како је припрема ефикасне маркетиншке и ПР стратегије од ране фазе кључна за успех филма, а у најбољим случајевима, може позитивно утицати и на сам процес стварања и приповедања (storytelling). Ослањајући се на недавне студије случаја, предавање ће пружити свеобухватан преглед за продуценте и филмске ствараоце о томе како искористити алате маркетинга и ПР-а у различитим фазама производње. Кључне теме радионице укључују истраживање маркетиншких алата за пројекте у раним фазама, стратешко позиционирање пројеката на међународном тржишту, обезбеђивање и креирање кључних маркетиншких ресурса током производње, као и демонстрацију како ране маркетиншке и ПР одлуке могу да имају дугорочни утицај на цео животни циклус пројекта. Посебна пажња биће посвећена саветима за рад са медијима, посебно са међународном стручном штампом.

Поред предавања, Арнон ће одржати радионицу која ће укључивати и сесије у мањим групама, које ће бити намењене продуцентима и истражиће најбоље праксе за пријаве на позиве програма Креативна Европа. Ове сесије ће пружити савете о кључним сегментима пријава, као и смернице о томе како најефикасније представити и комуницирати свеукупну визију и стратегију пројекта или групе пројеката у контексту процеса пријаве. Учешће у групним дискусијама ће охрабрити интерактивну размену искустава, питања и идеја о текућим или предстојећим пројектима.

Циљ радионице

Циљ радионице је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, као и подизање прогамско-организационих капацитета организација у пољу филмске индустрије из Србије. Такође, радионица се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника организација из различитих крајева Србије.

Ко може да се пријави?

Семинар је намењен представницима компанија које конкуришу на позиве потпрограма МЕДИА: копродукцијски развој (co-development) и развој групних пројеката (slate и mini-slate). Испред једне организације могу се пријавити највише два представника.

Услови јавног позива

  • Број места је ограничен;
  • За учешће у радионици може се пријавити до једна особа из једне организације;
  • Организатор покрива трошкове смештаја и исхране, а учесници обезбеђују своје путне трошкове.

Критеријуми за избор учесника

Основни критеријуми селекције учесника су квалитет предлога пројекта и потенцијалних партнерстава. Kвалитет предлога пројеката мери се у односу на усклађеност са темама и приоритетима програма Креативна Европа, иновативност пројектне идеје и стручну утемељеност концепта.

Подношење пријаве

Пријаву учешћа можете обавити попуњавањем кратког формулара.

Рок за подношење пријава

Рок за слање пријава је продужен до 20. октобра 2024. године. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће бити узете у разматрање.

О предавачу:

Мајкл Арнон је радио за париске продајне агенте Celluloid Dreams, Le Pacte и Coproduction Office пре него што се придружио компанији WOLF као партнер. Основана почетком 2010. године, WOLF је бутик агенција за ПР и маркетинг која помаже филмским ствараоцима да комуницирају и остваре своју визију. Приступ компаније WOLFобухвата цео производни циклус: од превазилажења препрека како би нови пројекат био примећен и финансиран, па све до припреме готових филмова за премијере на великим међународним филмским фестивалима. Оно што WOLF чини јединственом јесте то што истовремено делујемо као дизајнери, маркетиншки консултанти и међународни публицисти, са дубоким познавањем главних фестивала и тржишта. Наша експертиза и флексибилност омогућавају редитељима, продуцентима, продајним агентима и партнерима широм света да креирају ефикасне стратегије прилагођене потребама сваког пројекта, обезбеђујући сваком филму најбољи могући почетак на путу до проналажења своје публике.

Последњи значајни пројекти у портфолију WOLF-а укључују филмове THE DEVIL'S BATH редитеља Веронике Франц и Северина Фијале, LA CHIMERA Алисе Рорвахер, AFIRE Кристијана Петцолда, NO BEARS Џафара Панахија, MEMORIA Апичатпонга Верасетакула, GODLAND Хлињура Палмасона, LAMB Валдимара Јохансонa, BAD LUCK BANGING OR LOONY PORN Раду Жудеа, као и ВР пројекте студија Baobab и редитеља Ерика Дарнела (Мадагаскар).



Подели: