19.
08. 2024.

Бриџид О’Ши на фестивалу Интеракција: Припрема пројеката за глобално тржиште

Уз подршку MEDIA Деска Србије, у оквиру фестивала кратког документарног филма Интеракција, Бриџид О’Ши (Brigid O’Shea) ће одржати предавање и радионицу под називом „Припрема пројеката за глобално тржиште“.

Радионица ће се одржати 24. августа у 18:00 часова на Малој сцени Народног позоришта Ужице.

Бриџид О’Ши је међународно призната консултанткиња и стручњакиња за документарни филм, са преко 15 година искуства на европском и светском тржишту, поделиће са учесницима своје богато знање и упутити их у кључне кораке припреме пројеката за глобално тржиште. Фокус радионице биће на креативним дугометражним документарцима, а учесници ће имати прилику да сазнају како да ефикасно комуницирају своје идеје, вештине и оригиналност у све конкурентнијем окружењу међународних маркета, пићева и едукативних програма.

О’Ши је започела своју каријеру на Berlinale Talents, где је радила и на Co-Production Market-у и European Film Market-у. Од 2010. године била је део тима DOK Leipzig, а 2015. постала је директорка DOK Industry. 2021. године основала је Документаристичко удружење Европе (Documentary Association of Europe), које окупља нову генерацију професионалаца са циљем унапређења сарадње и лобирања на пан-европском нивоу за ауторе документарних филмова.

Радионица „Припрема пројеката за глобално тржиште“ је прилика да се учесници упознају са савременим трендовима и захтевима глобалног филмског тржишта, те унапреде своје пројекте и осигурају њихову успешну презентацију на међународној сцени.

Више информација о радионици и програму фестивала пронађите на сајту Интеракције.

 

Подели: