22.
05. 2024.

Данијел Хочевар на Продуцентском дану

МЕДИА Деск Србија и Факултет драмских уметности са задовољством најављују предавање „МЕДИА подршка развоју филма Ми идемо својим путем (case study)“ које ће одржати Данијел Хочевар у оквиру манифестације Продуцентски дан, у петак 31. маја у 12:30 часова на Факултету драмских уметности у Београду.

Данијел Хочевар је продуцент и управник продуцентске куће Vertigo/Emotionfilm из Љубљане, познат по филмовима „Рушевине“ (2004), „Резервни делови“ (2003) и „Гремо ми по своје“ (2010). У 2001. години изабран је међу „Ten Producers to Watch“ престижног америчког филмског часописа Variety. Члан је Европске филмске академије (EFA).

Продуцентски дан, дипломски рад студената Катедре за Филмску и ТВ продукцију, ове године носи слоган „Кад порастем бићу продуцент“. Тема је посвећена телевизијском и филмском програму за најмлађе у Србији и региону. Манифестација, подржана од стране Министарства културе, Филмског центра Србије и МЕДИА Дескa Србија, има за циљ представљање радова студената, промоцију професије продуцента и повезивање домаћих и страних студената.

Гости ће бити студенти и професори са Факултета сценских уметности у Сарајеву, Академије драмских уметности у Загребу и Универзитета из Мајамија. Програм укључује пројекције студентских радова, предавања, церемонију доделе награда, коктел и музички програм.

Подели: