01.
03. 2024.

Инфо дан у Нишу: иновативне лабораторије

МЕДИА Деск Србија у сарадњи са ЕУ инфо кутком у Нишу организује инфо дан о конкурсу ”Иновативне лабораторије 2024” у уторак, 12. марта с почетком у 12 часова, у простору ЕУ инфо кутка (Вождова 5).

Биће речи о условима конкурса, приоритетима потпрограма МЕДИА,  конкурсној документацији и концепцији пројеката, а посебан део програма биће посвећен финансијском оквиру европских пројеката.

Пријавите се за учешће попуњавањем регистрационог формулара

Конкурсом  се подржавају сарадње установа и организација у пољу културе и аудиовизуелних делатности, као и других ресора (попут образовања, туризма и сл.), у оквиру којих ће се осмишљавати и тестирати иновативна дигитална решења са дугорочним утицајем на ширу област деловања, као и креирање иновативних алата, модела или методологија рада које би биле применљиве у аудиовизуелним делатности и бар још једној области културе и уметности.

Рок за конкурисање је 25. април, а све информације можете наћи у одељку конкурси.

Потпрограм МЕДИА пружа подршку организацијама које делују у пољу аудиовизуелних делатности како би се бавиле развојем, дистрибуцијом и промоцијом аудиовизуелних дела, укључујући новине које доноси дигитално окружење. Циљ је да се оснаже сарадње унутар производног ланца на европском плану како би се унапредио рад аудиовизуелних компанија и садржаја које пласирају на глобалном плану, подржали таленти и развијала публика свих узраста, а нарочито млади у Европи и шире.

Подели: