09.
12. 2023.

У Србији одржана прва Европска ноћ биоскопа

Представници МЕДИА Деска Србија, отворили су прво издање Европске ноћи биоскопа у Србији, у Културном центру Чачка и МТС дворани у Београду.

Европска ноћ киње се враћа са узбудљивим распоредом европских филмских претстава које ће трајати од 4. до 8. децембра 2023.

Шест година након покретања иницијативе, потпрограм МЕДИА и мрежа биоскопа Europa Cinemas организују Европску ноћ биоскопа под слоганом ”Делимо приче које волимо”.

Ова иницијатива има за циљ да приближи Европу својим грађанима, обележавајући богатство и разноврсност европске филмске културе кроз бесплатне пројекције широм континента. 

Ове године, 85 биоскопа из мреже Europa Cinemas учествовује у овој манифестацији. Сваки биоскоп изабрао је европски филм у складу са интересовањем своје публике. У Србији, која по први пут учествује у овој манифестацији, МТС дворана приказала је филм ”Злочин је мој”, а Културни центар Чачка филм ”Свети паук”. 

За препуне сале оба биоскопа, након пројекција су организоване дискусије као прилике за разговор са филмским критичарима о тему филма.  

Подели: