26.
11. 2023.

МЕДИА Деск Србија на конференцији Мреже киноприказивача Србије

Од 24. до 26. новембра на Златибору, Мрежа киноприказивача Србије организовала је конференцију „Видимо се у биоскопу: корак у будућност“, као део редовне скупштине ове Мреже.

Конференција је окупила преко 70 представница и представника кинооператера из 48 градова и општина Србије, као и представнике Europa Cinemas, МЕДИА Деска Србија, Арт Кино Мреже Словеније, Факултета драмских уметности у Београду и Green Art Инкубатора.

Тродневни програм конференције реализован је у сарадњи с МЕДИА Деском Србија, у виду предавања, панел дискусија и обука на теме добрих пракси у контексту развоја регионалне сарадње – уз учешће представника киноприказивача Словеније и Црне Горе, одрживих пракси биоскопа, представљање прилика за конкурисање – нарочито потпрограма МЕДИА Европске уније, као и филмски програм у оквиру којег ће бити приказан филм „Живи и здрави“ редитеља и сценаристе Ивана Мариновића.

Посебна тема презентација и дискусија биле су могућности успостављања партнерстава за позиве Collaborate to Innovate Europa Cinemas и друге позиве потпрограма МЕДИА, како би се учешће киноприказивача у наредним годинама повећало.

Последњег дана одржана је редовна скупштина Мреже, како би се усагласиле стратегије даљег развоја и планирали заједнички програми и пројекти у наредном периоду.

 

 

Подели: