24.
11. 2023.

Инфо дан о видео играма са SGA

Асоцијација видео игара Србије, МЕДИА Деск Србија и Антена Деск организују инфо дан о Конкурсу за развој видео игара и имерзивног садржаја, у среду, 29. новембра у 17 часова, у простору ImpactHUB Београд.

Овом приликом, своја искуства поделиће нишка компанија Codemancy, чији је пројектат ”Endless Light” подржан на претходном конкурсу - о томе ће говорити Саша Величковић и Драган Стоиљковић, који ће поделити своје директно искуство припреме конкурсне пријаве за овај позив.

О условима за конкурисање говориће Уна Дoмазетоски, руководитељка МЕДИА Деска Србија. 

Циљ подршке развоју видео игара и имерзивног садржаја је повећање капацитета европских произвођача видео игара, XR студија и аудиовизуелних продукцијских компанија да развију видео игре и интерактивна имерзивна искуства са потенцијалом да досегну глобалну публику. Подршка такође има за циљ да побољша конкурентност европске индустрије видео игара и других компанија које производе интерактивни имерзивни садржај на европским и међународним тржиштима омогућавањем задржавања интелектуалне својине од стране европских девелопера.

Конкурс је отворен за активности које се односе на фазу препродукције наративних видео игара и интерактивних наративних имерзивних искустава, без обзира на платформу или очекивани метод дистрибуције. Актуелни конкурс за подршку развоју видео игара отворен је до 24. јануара 2024.

Подели: