06.
10. 2023.

Питај ме било шта о ЕУ подршци – МЕДИА Креативна Европа

Да ли се бавите промоцијом европских аудиовизуелних дела и желите да сарађујете са партнерима из целог света? Да ли организујете догађаје који окупљају професионалце у филмској индустрији?

Уколико су ваши одговори потврдни, позивамо вас да нам се придружите у среду, 11. октобра у 12 часова на радионици „Питај ме било шта о ЕУ подршци“, где ћете из прве руке сазнати све о потпрограму МЕДИА Креативна Европа:

  • Како знати да је ваша идеја спремна за потпрограм МЕДИА?
  • Који су највећи изазови у имплементацији пројеката који се баве промоцијом европских аудиовизуелних дела?
  • Како пронаћи добре међународне партнере?
  • На који начин искористити предности технолошких и пословних иновација за унапређење идеје?
  • Зашто је важно да пројекти у овом програму промовишу одрживост и процес „озелењавања” тржишта?

Саговорници са којима ћемо разговарати о овим темама су:

Уна Домазетоски, руководитељка МЕДИА Деска Србија
Мара Прохаска Марковић, директорка фестивала Белдокс

Разговор ће водити Немања Стевановић из ЕУ инфо центра.

Радионица ће бити одржана уживо у ЕУ инфо центру у Београду, на адреси Краља Милана 7, а истовремено ће бити доступна за онлине праћење путем Јутјуб канала ЕУ у Србији.

Број места је ограничен, те вас молимо да потврдите присуство попуњавањем пријавног формулара који се налази на линку, најкасније до понедељка, 9. октобра у 17 часова.

***

Потпрограм МЕДИА у оквиру програма Креативна Европа подстиче развој европског аудиовизуелног и мултимедијалног сектора, дајући подршку: развоју, дистрибуцији и промоцији европских играних, анимираних и документарних филмова и телевизијских серија, развоју и промоцији нових медијских садржаја, стручном усавршавању филмских професионалаца, развоју нових технологија и платформи за дистрибуцију аудиовизуелног садржаја, филмским фестивалима и развоју публике.

Едукативне и практичне радионице у оквиру серијала „Питај ме било шта о ЕУ подршци“ намењене су будућим корисницима ЕУ средстава како би из прве руке сазнали шта им је све потребно за добру апликацију и имплементацију пројекта, али и како би спремније дочекали отварање нових позива.

Подели: