09.
05. 2023.

Конференциjа посвећена видео играма For the Win!

Конференциjа For the Win! представља се као нова тачка сусрета европске gamedev заjеднице, а одржава се у Београду по други пут, 25. и 26. маjа у организациjи SGA. Током два дана ће се близу 300 професионалца, студената и сви они коjи на неки начин имаjу улогу у оквиру екосистема развоjа видео игара окупити на више локациjа (Битеф театар, Кинотека, Коларац, Нова Искра..), како би се повезали, размењивали искуства и иницирали нове заjедничке инициjативе.

Говорници и делегати представљаће више од 15 земаља, укључуjући читав наш регион, Турску, Румуниjу, Финску, Белгиjу, Ирску, Пољску, Велику Британиjу и САД. FTW! jе jединствена конференциjа по томе што jе бесплатна, али се може присуствовати по позиву организатора или неког од партнера. Ипак, они заинтересовани да се укључе могу се обратити SGA (путем е-маила sga@sga.rs), док ће посебан Shift 2 Games програм бити отворен за студенте факултета са коjима SGA сарађуjе и коjи су имаjу смерове и предмете релевантне за развоj игара. 

На посебноj страници посвећеноj конференциjи сада можете погледати прва имена предавача, коjих већ има око 30, а комплетан програм и агенда биће обjављени око 10. маjа. 

Посебну пажњу привлаче keynote говорници чиjа ће предавања 25. маjа у Битеф театру послужити као идеалан увод у главни конференциjски програм коjи нас очекуjе наредног дана у Кинотеци. Имаћемо прилике да чуjемо три различита погледа на наjновиjе тенденциjе у систему развоjа игара: 

Michael Sanders jе потпредседник за креативне технологиjе у легендарноj компаниjи Activision/Blizzard/King и долази из ЛА-а у Београд како би се упознао са регионалном сценом, а говориће о креативним конвергенциjама између филма, геjминга и других области; Denise Farrelly, менаџерка за апликациjе и геjминг у Google-у за ЕМЕА регион представиће последње трендове коjе jе ова глобална компаниjа идентификовала кроз своjе платформе коjе подржаваjу велики део светског мобиле геjминг тржишта; Jo Twist, коjа ускоро силази са CEO позициjе у британскоj асоциjациjи UKIE, поделиће са нама наjбоља искуства у изградњи окружења за квалитетан развоj геjминг индустриjе.

На Gamecamp x AppHub програму предавачи долазе из водећих компаниjа каош што су Google (Play, Ads, AdMob), Outfit7, Pixel Federation, GameDesire, Helio и Nordeus. Имаcћете прилику да чуjете свеже трендове у индустриjи, Google-ова наjновиjа унапређења своjих производа и мноштво наjбољих пракси у домену UA, монетизациjе, корисничког искуства и jош много тога. Имаћете броjне могуćности да се повежете са неким од наjбољих талената коjе глобална сцена развоjа апликациjа и игара може да понуди.

На мањоj “бини” очекуjу вас презентациjе и панели на тему односа едукациjе и индустриjе, пружања екстерних услуга у геjминг индустриjи, АА/ААА продукциjе и jош доста тога. На конференциjи ће учествовати и представници српских факултета, за коjе SGA у сарадњи са Британским саветом организуjе радионицу коjа има за циљ да сагледа следеће кораке у унапређењу сарадње академског сектора и цреативе-тецх индустриjе. Истовремено, представници асоциjациjа геjминг индустриjе из Турске, Северне Македониjе, Финске, Белгиjе, Хрватске, Румуниjе, Црне Горе и Србиjе имаће прилику да се окупе и размене своjа драгоцена искуства. 

Конференциjа се реализуjе уз подршку броjних партнера, међу коjима су компаниjе Google, Outfit7, 3 Lateral/Epic Games и Two Desperados, као и организациjе као што су Британски савет, USAID, SwissEP, МЕДИА Деск Креативна Европа, Србиjа иновира, ICT Hub, Предузми идеjу и суперкластер Creative Tech Serbia. Главни медиjски партнер jе Неторкациjа

 

 

Подели: