05.
04. 2023.

Представљање МЕДИА потпрограма на фестивалу у Софији

У Софији је од 16-31. марта одржан 27. Међународни филмски фестивал, у оквиру кога и 20. издање Софијских састанака (Sofia Meetings, 22-27. март 2023) значајног индустријског програма овог Фестивала

На позив Камена Балканског, руководиоца бугарске канцеларије Креативне Европе - МЕДИА потпрограма, Sofia meetings-у присуствала је Уна Домазетоски, руководилац МЕДИА деска – Креативна Европа за Србију.

У суботу 25.3. одржан је МЕДИА инфо дан који је организовао Деск креативна Европа Бугарске – МЕДИА и Култура потпрограм у сарадњи са МЕДИА десковима Грчке, Хрватске и Србије.  Камен Балкански из МЕДИА деска Бугарске дао је уводну реч и представио конкурсе Европски коразвојни и ТВ и онлајн програм. Мартина Петровић из хрватског деска се осврнула на статистике региона на свим позивима као и на новине у позивима МЕДИА потпрограма. Уна Домазетоски из МЕДИА деска Србије представила је конкурсе за Развој групних и мини групних пројеката са примерима из Србије,  док је Ана Касимати из грчког деска представила Cross cutting priorities. Стефан Прохоров представио је Култура деска са освртом на позив Култура покреће Европу.

На овогодишњем јубиларном издању Sofia Meetings представљени су пројекти из Србије који су изабрани  за понуду потенцијалним копродуцентима и кофинансијерима  и то за пројекте у стадијуму развоја (Југославија, Ивана Бакрача,  Пре него што утонем у сан Сенке Домановић, Дуг викенд, Катарине Кољевић), као и пројекат у постпродукцији За сада толико, Марка Ђорђевића.

Подели: