13.
01. 2023.

Семинар „Програм Креативна Европа – припрема МЕДИА пројеката“

МЕДИА Деск Србија организује семинар „Програм Креативна Европа – припрема МЕДИА пројеката“ од 6. до 8. фебруара 2022. године на Мећавнику (Дрвенград).

Позив је упућен свим установама, организацијама и предузећима из Србије која планирају да конкуришу на програм Креативна Европа – МЕДИА потпрограм/ Europa Cinnemas - Collaborate to Innovate. Теме којима ће се семинар бавити су развој публике и израда буџета европских пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа 2021-2027.

Предност ће имати установе и организације које имају спремне апликације које се односе на позив Europa Cinnemas - Collaborate to Innovate, а које су првенствено чланови Мреже киноприказивача Србије. Уколико се пријави већи број организација од предвиђеног, биће обезбеђено укључење путем апликације за видео конференције.

Семинар организује МЕДИА Деск Србија у сарадњи са Мрежом киноприказивача Србије и Филмским центром Србије.

Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа - Europa Cinnemas - Collaborate to Innovate, подизање прогамско-организационих капацитета установа и организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе.


Услови позива:

  1. Број места је ограничен;
  2. За учешће у семинару могу се пријавити до две особе из једне установе/организације;
  3. Организатор покрива трошкове смештаја и исхране, а учесници семинара обезбеђују своје путне трошкове.

Основни критеријуми селекције учесника семинара су квалитет предлога пројекта и потенцијалних партнерстава. Квалитет предлога пројеката мери се у односу на:
- усклађеност са темама и приоритетима програма Креативна Европа и позива Europa Cinnemas - Collaborate to Innovate, иновативност пројектне идеје и стручну утемељеност концепта.
Подношење пријаве

Пријава на семинар треба да садржи следеће информације (највише до две странице):

  • Назив и кратак опис установе/организације;
  • Назнаку о радном месту особе (опис радног места или задужења) или особа које се пријављују на учешће на семинару;
  • Кратак опис пројекта с којим установа или организација жели да конкурише на програм Europa Cinnemas - Collaborate to Innovateе;
  • Листу партнера на пројекту;

Документа треба доставити на електронску адресу са назнаком да је пријава на семинар МЕДИА Деска Србије: una@fcs.rs

Пријаве се могу слати до 27. јануара. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће бити узете у разматрање.

Подели: