02.
12. 2022.

Инфо дан МЕДИА Деска и ФДУ – подршка развоју видео игара

Придружите нам се на Инфо дану МЕДИА Деска Србија о конкурсу за развој видео игара и имерзивних садржаја у петак, 9. децембра у 12х у ЕУ инфо кутку у Нишу.

Позив је намењен финансирању пројеката иновативних и креативних сторителинг видео-игара, којима се подижу капацитети организација које се баве продукцијом видео-игара, XR студија и организација за аудиовизуелну продукцију у погледу развоја (глобалне) публике и унапређења конкурентности на међународном тржишту. 

Конкурс је тренутно отворен у оквиру потпрограма Креативна Европа – МЕДИА, с роком за конкурисање до 1. марта 2023. год.

За оне који су нови у овој области, у сарадњи с Катедром за визуелне ефекте, анимацију и гејм арт организујемо предавање Мине Цветиновић Павков, на тему „Како од гејмера постати гејм артист“. Учешће је бесплатно, уз обавезну регистрацију.

Потпрограм МЕДИА у оквиру програма Креативна Европа подстиче развој европског аудиовизуелног и мултимедијалног сектора, дајући подршку: развоју, дистрибуцији и промоцији европских играних, анимираних и документарних филмова и телевизијских серија, развоју и промоцији нових медијских садржаја, стручном усавршавању филмских професионалаца, развоју нових технологија и платформи за дистрибуцију аудиовизуелног садржаја, филмским фестивалима и развоју публике. МЕДИА нуди финансирање, обуку и умрежавање за: продуценте, видео гаминг компаније, дистрибутере, продајне заступнике, фестивале, маркете и форуме, мреже, биоскопе и професионалце и институције које се баве филмском едукацијом.

ПРОГРАМ ИНФО ДАНА

12.00 – 12.45 Презентација пропозиција Конкурса за развој видео-игара и имерзивних садржаја, Уна Домазетоски, руководитељка МЕДИА Деска Србија

12.45 – 13.00 Питања и одговори

13.00 – 13.45 Предавање „Како од гејмера постати гејм артист“, Мина Цветиновић Павков, ванредни професор, Факултет драмских уметности, шеф катедре за Визуелне ефекте анимацију и гејм арт



Подели: