27.
10. 2022.

Представљени резултати Србије на Загреб филм фестивалу

На Загреб филм фестивалу, који се одржава у Загребу од 23. до 30. новембра 2022. године, МЕДИА деск Србије био је присутан на два догађаја.

У понедељак 24. новембра са почетком у 12ч, Уна Домазетоски била је  учесник округлог стола „CREATIVE EUROPE MEDIA DESK DAY: KNOW YOUR NEIGHBOUR!“. Округли сто организовао је МЕДИА Деск Хрватска у сарадњи са десковима Бугарске, Грчке и Србије.

Представници дескова представили су своје успешне пројекте у 2021. години у оквиру МЕДИА потпрограма, са фокусом на конкурс Европски коразвојни. Представница грчког деска Ана Касимати представила је и рад мреже South East European Network чији је Србија члан, а која додељује средства за развој пројекта.

У уторак 25. новембра Уна Домазетоски је учествовала на онлине догађају и тренингу „CREATIVE EUROPE MEDIA: Greening & Training“. Фокус је био на онлајн презентацији две иницијативе обуке, које подржава Креативна Европа МЕДИА које се фокусирају на озелењавање (Green Film Lab / Torino Film Lab) које је представила Мерцедес Фернандез и одрживост, ISI – Међународни институт за екране, који је представила организаторка Јулиа Шорт.



Подели: