24.
06. 2024.

Од идеје до Креативне Европе у Виминацијуму

Годишњи showcase догађај, који ове године организује Култура деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Археолошким инсититутом за добитнике грантова у оквиру програма Креативна Европа (потпрограм култура) у 2023. години, одржаће се 24. јуна у Археолошком парку Виминацијуму, у близини Костолца као део Фестивала Dancing Histor(y)ies: Померање граница.

Овај догађај под називом “Од идеје до Креативне Европе” има за циљ да окупи добитнике грантова (носиоце и партнере) ради међусобног упознавања, дељења идеја, али пре свега промоције активности и целокупног пројекта широј јавности и потенцијалним апликантима из Браничевског округа. Верујемо да је оваква синергија значајна за видљивост културног и креативног сектора Србије и да ће допринети бољем упознавању корсиника овог програма али и послужити као инстпирација заинтересованим апликантима.

Догађај “Од идеје до Креативне Европе” ове године угостиће вишеструки добитник подршке кроз програм Креативна Европа - Археолошки институт у Београду, који управо на месту сусрета реализује фестивал савременог плеса под називом “Померање граница” као део активности на пројекту Dancing Histor(y)ies, подржаног као large scale пројекат у оквиру COOP позива Креативне Европе.

У склопу овог догађаја предвиђено је да, у пре подневном делу програма, сваки добитник подршке Креативне Европе из 2023. године представи укратко пројекат кроз презентацију заинтересованим представници локалних организација и институција из Браничевског округа. Након презентације, уследиће плесна радионица “open dance class workshop” са партнерима Il Dance из Шведске (https://www.ildance.se/) и обилазак археолошког налазишта Виминацијум. Отварање фестивала предвиђено је за 20.00 часова, а у 21 час извођење плесног перформанса професионалног плесног ансабла “420People” из Чешке под називом “IMPERMENANCE”.

Подели: