14.
05. 2024.

Презентација програма Креативна Европа - Култура у Зајечару

У понедељак 27. маја у 12.00 часова у зајечарском Феликс Ромулијана, Деск Креативна Европа Србијe представиће могућности финансирања пројеката у оквиру програма Креативна Европа – Kултура.

Креативна Европа је програм Европске уније којим се пружа финансијска подршка установама и организацијама у пољу културе како би чувале, развијале и промовисале европску културну и језичку разноликост, као и наслеђе, и унапредиле квалитет културних, а нарочито аудиовизуелних делатности. Креативна Европа је кључни програм Европске уније за подршку и развој сектора културе, пре свега пројеката међународне сарадње и размене.

Годишњи буџет програма је око 350 милиона евра и подељен је на више од 20 различитих конкурса.

Биће представљени годишњи конкурси за предлоге пројеката и пројекти који су подржани у оквиру подпрограма Култура, као и подршка коју подносиоцима предлога пројеката пружа Деск Креативна Европа Србије при Министарству културе РС. 

На овој презентацији биће представљени годишњи конкурси за предлоге пројеката и пројекти који су подржани у оквиру подпрограма Култура, као и подршка коју подносиоцима предлога пројеката пружа Деск Креативна Европа Србије при Министарству културе РС. 

Програм ће представити Бојан Милосављевић, пројектни менаџер Деска Креативна Европа Србије док ће успешне пројекте Dancing Histor(y)ies, SheLeadersVR, StećakLand представити Јелена Анђелковић из Археолошког института Србије.

Презентација је намењена јавним институцијама, удружењима и појединцима који делују у свим секторима културе као и сектору образовања, екологије и социјалне заштите.

 

Подели: