14.
05. 2024.

Презентација програма Креативна Европа – Култура у Нишу

У уторак 21. маја у 12.00 часова у Нишком културном центру, Деск Креативна Европа Србијe представиће могућности финансирања пројеката у оквиру програма Креативна Европа – Kултура.

Креативна Европа је програм Европске уније којим се пружа финансијска подршка установама и организацијама у пољу културе како би чувале, развијале и промовисале европску културну и језичку разноликост, као и наслеђе, и унапредиле квалитет културних, а нарочито аудиовизуелних делатности. Креативна Европа је кључни програм Европске уније за подршку и развој сектора културе, пре свега пројеката међународне сарадње и размене.

Годишњи буџет програма је око 350 милиона евра и подељен је на више од 20 различитих конкурса.

овом приликом биће представљени годишњи конкурси за предлоге пројеката и пројекти који су подржани у оквиру подпрограма Култура, као и подршка коју подносиоцима предлога пројеката пружа Деск Креативна Европа Србије при Министарству културе РС. 

 

Програм ће представити Бојан Милосављевић, пројектни менаџер Деска Креативна Европа Србије док ће већ подржане пројекте кроз овај програм представити:

Сања Тошић, Клуб за оснаживање младих 018 Ниш, пројекат Urban Connections

Богдан Вучковић, Народни музеј Крушевац, пројекат SOS Heritage

Презентација је намењена јавним институцијама, удружењима и појединцима који делују у свим секторима културе као и сектору образовања, екологије и социјалне заштите.

Презентација у Нишу биће реализована кроз сарадњу Деска Креативна Европа Србије са општином Палилула и ЕУ инфо центром у Нишу.

Подели: