24.
04. 2024.

Конференција: Политике децентрализације културе у Србији

У Свечаној сали Градске куће у Ужицу 24. априла биће реализована једнодневна конференција „Политике децентрализације културе у Србији”.

Разумевајући значај уједначеног развоја културе и доступности квалитетних и разноврсних културних садржаја и израза свим грађанима и грађанкама Србије, Деск Креативна Европа Србије у сарадњи са градом Ужицем, престоницом културе Србије 2024. године и Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) организује једнодневну конференцију „Политике децентрализације културе у Србији” 24. априла у Ужицу. 

Конференција је, пре свега, намењена представницима/представницама локалних управа задуженим за културу и представницима/представницама локалних институција културе.
Циљ догађаја је да кроз презентацију иновативних домаћих и европских програма, културних политика и примера добре праксе промовише могућности за развој локалних културних политика и децентрализацију културе у Србији.

У оквиру три темата биће представљена три програма за финансирање пројеката управа за културу у градовима и општинама Србије: „Престоница културе Србије“, „Градови у фокусу” и „Креативна Европа”.

Више од 10 представника општина и градова представиће успешне пројекте реализоване у оквиру ова три програма, а догађај ће послужити и за представљање иницијативе за формирање мреже за културу.

Детаљније о агенди конференције и говорницима прочитајте у документу:

Подели: