04.
04. 2024.

Гостујемо на Отвореним вратима у организацији ЕУ инфо поинт Нови Сад

Отворена врата - ЕУ могућности о програму Креативна Европа у организацији ЕУ инфо поинт Нови Сад.

ЕУ инфо поинт Нови Сад организује још једна „Отворена врата”, серијски догађај који ће у новосадској књижари Bulevar Books (Булевар Михајла Пупина 6) у фокус ставити актуелности и активне позиве у оквиру програма Креативна Европа са фокусом на позив „Промет европских књижевних дела 2024”. Термин одржавања догађаја је четвртак, 11. април с почетком у 17 часова.

На догађају ће говорити пројектни менаџери програма Креативна Европа Деск Србија, Милица Рашковић и Бојан Милосављевић, док ће говорници бити и представници издавачке куће „Контраст издаваштво” који су добили подршку за пројекат „Мост-Brucke” 2022. године.

Присуство је бесплатно, а потребно је пријавити се путем линка.

Говорници:

  • Милица Рашковић, Деск Креативна Европа
  • Бојан Милосављевић, Деск Креативна Европа
  • МиланТрипковић, Булевар Боокс
  • Владимир Павлишин, Контраст издаваштво
  • Милица Лауфер, Контраст издаваштво 

О позиву „Промет европских књижевних дела 2024”

Отворени позив за предлоге пројеката „Промет европских књижевних дела 2024” (Circulation of European Literary Works) у оквиру програма Креативна Европа подржава пројекте који преводе, објављују, дистрибуирају и промовишу књижевна дела белетристике.

Приоритети позива су подршка за превођење, објављивање и промоцију белетристике написане на мање распрострањеним језицима како би се повећала дистрибуција на тржиштима у Европи и шире; допринос јачању конкурентности сектора књижевности; подстицање сарадње између различитих актера, посебно продаваца књига и библиотека; промоција и очување професије књижевног преводилаштва, укључујући принципе добрих услова рада и правичне накнаде. Позив је отворен до 16. априла 2024. године.

Прочитајте цео текст Позива Промет европских књижевних дела

На Отвореним вратима, између осталог, кратко ће бити представљен и конкурс „Иновативна лабораторија” који представља прилику за подршку сарадњама установа и организација из домена културе и аудиовизуелних делатности, као и других сектора попут образовања и туризма. 

Позивамо све заинтересоване да се придруже овом догађају и сазнају више о могућностима које пружа програм Креативна Европа.

Подели: