18.
03. 2024.

Онлајн инфо сесија: Представљање Конкурса „Промет европских књижевних дела”

Деск Креативна Европа Србија 18. марта од 11 часова организује онлајн информативну сесију на којој ће бити представљен отворени позив „Промет европских књижевних дела 2024”.

Онлајн инфо сесија на којој се представља актуелни позив „Промет европских књижевних дела 2024” биће одржана путем Зум (Zoom) апликације.

Конкурс и прилике за финансирање кроз програм Креативна Европа представиће Бојан Милосављевић, пројектни менаџер Деска Креативна Европа Србија, који ће том приликом да објасни све детаље везане за процес аплицирања, циљеве и приоритете Позива, временски оквир према фазама Позива, као и резултате од претходних година.
Своја искуства са аплицирањем на овај Позив поделиће Љубица Пупезин, главна и одговорна уредница и оснивачица издавачке куће „Штрик”, а на сесији ће говорити и Ксенија Влатковић испред Удружења преводилаца Србије која ће представити нову онлајн базу преводилаца коју је Удружење креирало уз подршку Деска Креативна Европа Србија.


Инфо сесија је намењена издавачима, преводиоцима, организацијама и појединцима које су активни у сектору књижевности и издаваштва.
Пријаве на онлајн инфо сесију су обавезне, путем формулара, и отворене су до 14. марта у 11 часова. Након пријаве свима заинтересованима биће послат линк за присуство инфо сесији.

 

О позиву „Промет европских књижевних дела 2024”
Отворени позив за предлоге пројеката „Промет европских књижевних дела 2024” (Circulation of European Literary Works) у оквиру програма Креативна Европа подржава пројекте који преводе, објављују, дистрибуирају и промовишу књижевна дела белетристике.
Приоритети позива су подршка за превођење, објављивање и промоцију белетристике написане на мање распрострањеним језицима како би се повећала дистрибуција на тржиштима у Европи и шире; допринос јачању конкурентности сектора књижевности; подстицање сарадње између различитих актера, посебно продаваца књига и библиотека; промоција и очување професије књижевног преводилаштва, укључујући принципе добрих услова рада и правичне накнаде.


Позив је отворен до 16. априла 2024. године.
Прочитајте цео текст Позива Промет европских књижевних дела

Подели: