09.
02. 2024.

Инфо дан у Зрењанину: презентација програма Креативна Европа и ЦЕРВ

Стижемо у Зрењанин: у среду 28. фебруара још једном ћемо представити прилике за остваривање финансијске подршке кроз европске пројекте, овога пута у највећем граду Баната.

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права Републике Србије представиће могућности финансирања пројеката у оквиру програма Креативна Европа, потпрограм Kултура и ЦЕРВ програма, који пружа финансијску подршку за промовисање грађанског активизма, једнакости за све, те права и вредности Европске уније. 

Презентација ће бити одржана 28. фебруара у Народном музеју у Зрењанину у 11 сати.


Позивамо представнике јавних институција, удружења и појединце који делују у свим секторима културе и сектору образовања и социјалне заштите да чују више о програмима.

Програм Креативна Европа предствиће Бојан Милосављевић, менаџер пројекта Креативна Европа Србија. Том приликом говориће о отвореним позивима за предлоге пројеката, представиће пројекте који су већ подржани у оквиру програма, а посебан фокус биће на теми подршке за заинтересоване апликанте коју континуирано пружа Деск Креативна Европа Србија. 
Програм ЦЕРВ представиће Сања Атанасковић из Министарства за људска и мањинска права. ЦЕРВ програм има за циљ да заштити и промовише права и вредности Уније како су дефинисани у Уговорима ЕУ и Повељи о основним правима. То ће допринети одржавању и даљем развоју отворених, демократских, равноправних и инклузивних друштава заснованих на владавини права. У оквиру програма могућа је реализација културних активности које промовишу ове вредности.

Подели: