16.
01. 2024.

Инфо Дан: Креативна Европа у Сомбору

Настављамо да промовишемо прилике за остваривање финансијске подршке кроз европске пројекте у култури: у петак 19. јануара смо у Сомбору.

У петак, 19. јануара, од 11 часова на Педагошком факултету у Сомбору биће одржана презентација о програму Креативна Европа, Могућностима финансирања путем европских фондова и биће представљен програм ЦЕРВ.


Позивамо представнике културних и образовних установа и организација из Сомбора и оближњих места који планирају да конкуришу у овој или наредним годинама на конкурсе програма Креативна Европа да нам се придруже.

Сусрет ће отворити Декан факултета, господин Саша Марковић, а присутнима ће се обратити и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, господин Борис Милићевић, који ће поред Декана отворити и поздравити скуп.


Настављамо да промовишемо прилике за остваривање финансијске подршке кроз европске пројекте у култури, а на лицу места наши менаџери причаће и о конкурсној процедури и проналажењу партнерских организација у Европи. 
Јована Рапајић, менаџерка Антена Деска програма Креативна Европа ​​представиће програм намењен финансирању пројеката из области културе - Креативна Европа као и тренутно отворене позиве.
Презентацију ће држати и Мина Радмиловић Пјевац, такође менаџерка Антена Деска програма Креативна Европа при Фонду  „Европски послови” Аутономне покрајине Војводине, чији ће фокус бити на INTERREG програмима прекограничне сарадње.


Програм ЦЕРВ, који пружа финансијску подршку за промовисање грађанског активизма, једнакости за све, те права и вредности Европске уније, представиће Сања Атанасковић Опачић из Министарства за људска и мањинска права. 


Програм Креативна Европа тренутно има 16 актуелних конкурса. Информишите се.

Подели: