15.
04. 2023.

Програм Креативна Европа: развој пројеката и партнерстава

У циљу анимирања што већег броја установа и организација у култури из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије да учествују у програму Креативна Европа, остварујући партнерске сарадње у региону и шире, Дескови Креативна Европа из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије организују заједнички инфо дан на Цетињу.

Инфо дан је намењен представницима јавних установа и организација цивилног друштва у пољу културе, друштвеног активизма, медија, науке и образовања, као и другим правним лицима која имају интересовања за конкурисање на позиве програма Креативна Европа. Биће речи о важним питањима у вези с конкурисањем, и то: који конкурси постоје и коме су намењени; како и где пронаћи партнере; који су приоритети програма и како у складу с њима осмислити пројекат; који су све пројекти добили подршку и зашто.

На ове и друге теме говориће:

Милена Ражнатовић, Деск Креативна Европа Црна Гора
Илија Папац, Деск Креативна Европа Босна и Херцеговина
Милан Ђорђевић, Деск Креативна Европа Србија

Инфо дан ће бити одржан у понедељак, 24. априла у 11 часова, у Министарству културе и медија на Цетињу. Догађај ће бити прилика да учесници представе своје пројектне идеје и размене контакте у циљу успостављања партнерстава у региону и шире.

Пријаве се врше на емаил адресу: milena.raznatovic@mku.gov.me

Креативна Европа је главни програм Европске уније којим се пружа финансијска подршка установама и организацијама у пољу културе како би чувале, развијале и промовисале европску културну и језичку разноликост, као и наслеђе, те унапређивале компетитивност и економски потенцијал културних, а нарочито аудиовизуелних делатности.

Подели: