02.
03. 2023.

Инфо дан о програму Култура покреће Европу

Култура Деск Србија организује инфо дан о подршци пројеката мобилности уметника и професионалаца у култури, у среду, 8. марта у 16.30 часова у ЕУ инфо центру у Београду (Краља Милана 7).

Реч је о грантовима који су првенствено намењени младим уметницима и професионалцима у култури, за које се једноставно конкурише и који су брзо након конкурисања доступни за реализацију активности. 

На ову тему говориће Малгожата Шлендак (Malgorzata Szlendak) представница Европске комисије (DG EAC) и Џенифер Ваг (Jennifer Waag), представница Гете института у Бриселу, које воде конкурсе акције Култура покреће Европу. 

Култура покреће Европу je нова акција програма Креативна Европа којом се подржава мобилност уметника, професионалаца у култури, као и пројекти међународних резиденцијалних програма установа и организација у архитектури, културном наслеђу, дизајну и модној индустрији, књижевном превођењу, музици, извођачким и визуелним уметностима. Пројекти се могу реализовати на територији земаља које учествују у програму Креативна Европа, што укључује све земље чланице Европске уније, као и друге земље које су приступиле програму

Више информација о конкурсу је доступно овде.

Пријаве учешћа су обавезне, а можете се пријавити попуњавањем кратког упитника

Програм инфо дана

ЕУ инфо центар, Краља Милана 7, Београд

16:30 – 16:40 Уводна реч, Димитрије Тадић, руководилац Деска

16:40 – 17:30 Култура покреће Европу - презентација јавног позива и успешних прича,, Малгоржата Шлендак, Европска комисија и Џенифер Ваг, Гете институт Брисел

17:30 – 18:00 Питања и одговори уз кафу и колаче



Подели: