16.
01. 2023.

Инфо дан о европским пројектима сарадње

До 23. фебруара отворен је Конкурс за европске пројекте сарадње, којим програм Креативна Европа пружа подршку пројектима који повезују организације на транснационалном плану, како би се омогућила мобилност уметника и промет уметничких дела, заједничке продукције и размена добрих пракси у ширем пољу културе и уметности Европе. 

У циљу информисања уметника и професионалаца у култури о могућностима које овај конкурс пружа, као и давања одговора на питања организација које припремају конкурсне пријаве, Деск Креативна Европа Србија организује инфо дан у среду, 26. јануара у 11 часова у ЕУ инфо центру у Београду (Краља Милана 7). 

Биће речи о циљевима и приоритетима конкурса, смерницама за осмишљавање пројеката, начинима за тражење партнера, искуствима успешних прича и другим важним темама за конкурисање.

Након презентације, организујемо консултативну сесију, на којој ће сви заинтересовани за конкурисање моћи да добију практичне савете у вези с пројектима које припремају.

ПРОГРАМ

11.00 - 11.45 Приоритети конкурса и смернице за концепцију пројеката, Мирјана Жарковић, менаџерка пројеката Култура Деска Србија

11.45 - 12.00 Пауза за кафу

12.00 - 12.30 Искуства успешних прича: “Poets of Today - Voices of Tomorrow”, Миљана Шуковић, Хартефакт фонд Београд

12.30 - 13.00 Питања и одговори - јавне консултације о пројектним идејама, финансијском оквиру и конкурсној процедури, Ана Ћосић, финансијска координаторка Деска и Мирјана Жарковић, менаџерка пројеката Деска

Подели: