14.
01. 2023.

Инфо дан о конкурсу за промет књижевних дела

До 21. фебруара отворен је Конкурс за промет европских књижевних дела, којим програм Креативна Европа пружа подршку пројектима превода лепе књижевности и изградње партнерстава организација које делују у пољу књижевности и издаваштва. 

Уз квалитетан превод, фокус пројеката је на активностима развоја публике којима се доприноси животу књиге након објављивања. Како би развијали веће пројекте са значајнијим утицајем на екосистем поља књижевности, издавачима је омогућено да развијају пројекте у партнерству с другим издавачима и/или други оранизацијама као што су књижаре, библиотеке, фестивали, центри за књигу и сл.

Деск Креативна Европа Србија организује инфо дан у среду, 25. јануара у 11 часова у ЕУ инфо центру у Београду (Краља Милана 7). Биће речи о циљевима и приоритетима конкурса, смерницама за одмишљавање пројеката, начинима за тражење партнера, искуствима успешних прича и другим важним темама за конкурисање.

Након презентације, организујемо консултативну сесију, на којој ће сви заинтересовани за конкурисање моћи да добију практичне савете у вези с пројектима које припремају.

ПРОГРАМ

11.00 - 11.45 Приоритети конкурса и смернице за концепцију пројеката, Милан Ђорђевић, менаџер пројеката Култура Деска Србија

11.45 - 12.00 Пауза за кафу

12.00 - 12.30 Искуства успешних прича: ”Great Writers for Little People”, Витомирка Требовац, Издавачка кућа “Boolevar Books” Нови Сад

12.30 - 13.00 Питања и одговори - јавне консултације о пројектним идејама, финансијском оквиру и конкурсној процедури

Подели: