У С П
У С П Е Ш Н Е
П Р И Ч Е
27.
03. 2024.

Дарт мини слејт 2023

Дарт филм мини слејт састоји се од два дугометражна играна филма, једног интерактивног VR пројекта и једног кратког филма.

Први филм у низу је "Линије жеље" редитеља Данета Комљена, афирмисаног српско-босанског редитеља и једног од најаутентичнијих гласова са Балкана. Филм је о Бранку, који опсесивно прати свог брата покушавајући да објасни његово чудно понашање, само да би открио да је он тај који није обичан. "Линије жеље" су Данетов трећи дугометражни филм након што су прва два премијерно приказана у Локарну и Берлину и наставак наше дугогодишње сарадње.

"Продужени викенд" је дебитантски филм Катарине Кољевић, перспективне редитељке чија прича је смештена у оронулом хотелу насељеном људима који живе на маргинама савременог друштва Београда. Пројекат је већ препознат и у Србији и у иностранству и подржан од стране Филмског центра Србије, Хуберт Балс Фонда и Торино Филм Лаба.

"Чоколадно млеко" је интерактивни анимирани документарни VR наратив српске редитељке Соње Божић, која је коауторка са Џонатаном Вајнером, особом са аутизмом чији ум и искуство света истражује пројекат. У погледу технологије, то је узбудљиво истраживање најновијих приступа, а тематски дубоко резонује са нашим вредностима.

Кратки филм је "Одакле зовем?" Јелене Марковић, српске редитељке која је студирала у Хамбургу. Прати жену чије несигурности прерастају у самоуништење и поставља питање о виралној Инстаграм самопомоћи који нам се нуди као лек. Верујемо да ће се Јелена развити у упечатљивог и утицајног филмског ствараоца у временима која долазе.

Ова листа има за циљ да диверсификује наш портфолио кроз нове типове садржаја и иновативне начине производње који обликују будућност наше индустрије. Настављамо са развојем и продукцијом артхоусе филмова, али се надамо да ће зарон у VR и анимацију проширити нашу базу публике и ангажовати нове гледаоце. Обезбеђивање финансирања током осетљивих фаза развоја ојачаће нас као компанију у динамичком пејзажу европске филмске индустрије и омогућити нам да наставимо са уметничким радом пратећи и најновија технолошка достигнућа.

Подели: