К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
активан
Рок:   24.04.2025.

КОНКУРС РАЗВОЈ ВЕШТИНА И ТАЛЕНАТА 2025

Шта се подржава конкурсом?

Конкурс подржава обуке и менторске програме који помажу аудиовизуелним професионалцима да се прилагоде новим креативним процесима, тржишним трендовима и дигиталним технологијама које утичу на читав ланац вредности. Посебна пажња је усмерена на подршку новим креативним процесима, дигиталној транзицији у продукцији и дистрибуцији, развоју нових пословних модела и зеленој транзицији у аудиовизуелној индустрији.

Шта су основни услови?

Пројекти морају понудити обуке које обухватају нове креативне процесе, дигиталне алате за продукцију и маркетинг, као и одрживе праксе. Обуке треба да буду доступне професионалцима из различитих земаља, са фокусом на родну равноправност, разноликост и подршку учесницима из земаља са нижим капацитетом.

Више информација о условима за конкурисање је доступно у распису конкурса, као и на Funding and Tenders Opportunities порталу.

Ко може да се пријави?

Организације које организују обуке и менторске програме за аудиовизуелне професионалце, укључујући студије за видео игре, продукцијске куће и независне професионалце у аудиовизуелном сектору.

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 24. април 2025. године, а резултати ће бити објављени у октобру 2025. године. Буџет за конкурс износи 7,5 милиона евра.

Како вам можемо помоћи?

Тим Деска Креативна Европа Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима које организујемо или закажите састанак  на којем бисмо заједно погледали ваш пројекат.

Имајте у виду неколико кључних савета за конкурисање на овај конкурс:

  • Фокусирајте се на иновативне методе обуке обухватите нове приступе, попут интерактивних учења, онлајн курсева (MOOCs), или комбинацију физичких и онлајн активности, како бисте осигурали широку доступност и ефикасност ваших програма.
  • Нагласите одрживост и еколошке праксе укључите обуке које промовишу одрживе праксе у продукцији и дистрибуцији, као и смањење угљеничког отиска кроз ефикасно управљање ресурсима и употребу зелених консултаната.
  • Прилагодите се дигиталној трансформацији обезбедите програме који уче професионалце како да користе савремене дигиталне алате за продукцију, постпродукцију, дистрибуцију и маркетинг, као и иновације попут виртуелне продукције и нових пословних модела.
  • Промовишите разноликост и инклузију обезбедите родну и културну разноликост међу учесницима и организаторима обуке, као и посебне погодности за учеснике из земаља са мањим капацитетом или оне којима је потребна финансијска подршка.
  • Осигурајте сертификате за учеснике пружите учесницима формалне сертификате након обуке, који јасно указују на нове вештине и компетенције које су стекли током програма.
Подели: