К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
активан
Рок:   12.02.2025.

КОНКУРС РАЗВОJ ВИДЕО ИГАРА И ИМЕРЗИВНОГ САДРЖАЈА 2025

Шта се подржава конкурсом?

Подржава се развој (пре-продукција) концепата и прототипова наративних видео игара и имерзивних садржаја са оригиналним садржајем или квалитетним гејмплејем, намењених глобалној комерцијалној експлоатацији преко различитих платформи (PC, конзоле, мобилни уређаји и сл.). Циљ је подржати производњу иновативних и креативних дела високог комерцијалног потенцијала.

Шта су основни услови?

На конкурс се могу пријавити пројекти са максималним трајањем од 24 месеци, из земаља које учествују у потпрограму МЕДИА.

Производна фаза није обухваћена конкурсом, а очекује се да пројекти имају осмишљене стратегије којима се промовише одрживе и еколошки прихватљива индустрија, уз посебан нагласак на родну равноправност, инклузивност и разноликост. 

Више информација потражите у распису конкурса и на сајту Funding and Teders Opportunities.

Ко може да се пријави?

Правна лица (јавна или приватна) морају бити компаније за продукцију видео игара, XR студији или аудиовизуелне продукцијске компаније, основана у земљама учесницама Креативне Европе, са искуством у међународној дистрибуцији. Нарочито је важно да су у директном или индиректном власништву, у потпуности или већинским учешћем, од стране држављана тих земаља.

Који је рок за пријаву?

Рок за пријаву је 12. фебруар 2025. године, а резултати се очекују у јулу исте године. 

Како вам можемо помоћи? 

Тим Деска Креативна Европа Србија пружа бесплатну подршку у припреми конкурсне пријаве. Пријавите се за учешће у догађајима  које организујемо или на којем бисмо заједно прошли кроз ваш пројекат.

Имајте у виду неколико кључних савета за конкурисање на овај конкурс jер су средства доступна за следеће проjекте:

  • Фокусирајте се на иновацију и оригиналност – ваш пројекат треба да има висок степен креативности и иновативности, као и потенцијал за глобалну комерцијалну експлоатацију. Пројекти морају имати изражен наративни аспект који је интегрисан у целокупно искуство игре.
  • Развите стратегију одрживости – поред креативног аспекта, од вас се очекује да предложите стратегију која укључује еколошки одрживе праксе и доприносите развоју еколошки свесне индустрије.
  • Нагласите родну равноправност и инклузивност – пројекат треба да доприноси промовисању родне равноправности, инклузије и разноликости. Размислите о начинима на које ваш тим и пројекат могу подржати ове вредности.
  • Припремите се за међународно тржиште – конкурс је усмерен на пројекте са значајним потенцијалом за међународну дистрибуцију. Важно је да ваш пројекат има јасно дефинисан план за освајање европског и светског тржишта.
  • Обезбедите права на материјал – уверите се да имате права на сва уметничка дела и материјале који су део вашег пројекта. Ако је пројекат адаптација постојећег дела, неопходно је имати уговор о правима на адаптацију.
Подели: