К О Н К
К О Н К У Р С И
У Р С И
затворен
Рок:   31.05.2023.

КОНКУРС КУЛТУРА ПОКРЕЋЕ ЕВРОПУ - МОБИЛНОСТ 2022/23

Шта се подржава конкурсом?

Позив ”Култура покреће Европу” је првенствено усмерен ка младим уметницима и професионалцима у култури, који могу на једноставан начин да конкуришу за подршку пројеката путовања преко границе у циљу професионалног развоја и међународне сарадње, реализације копродукција са својим колегама или публиком, као и ради представљања свог рада новој публици. Иако је део потпрограма Култура, руковођење конкурсом је делегирано Гете институту у Бриселу током 2022-2025. године. 

Могуће је конкурисати за две врсте пројеката:

  1. Мобилност појединаца

За уметнике или професионалце у култури који путују између 7 и 60 дана, или групу уметника и професионалаца у култури (до 5 људи) који путују између 7 и 21 дана. Конкурс је отворен сваке године у периоду од јесени до пролећа. 

  1. Организација резиденцијалних програма

Пројекти краткотрајних резиденцијалних боравака (1-3 месеца), дугорочних резиденцијалних боравака (3-6 месеци) или продужених резиденцијалних боравака (до 10 месеци). 

Више информација је доступно на званичном сајту програма

Ко може да се пријави?

  1. Уметници и професионалци у култури који раде у пољу културе и уметности, изузев аудиовизуелних делатности. 
  2. Организације које делују у пољу културе и уметности, изузев аудиовизуелних делатности, које редовно организују резиденцијалне програме или друге врсте културних пројеката везаних за место, који су заинтересовани су за гостовање уметника и професионалаца у култури. 

Који је рок за пријаву?

Позиви за обе врсте пројеката биће отворени два пута током периода 2022-2025. године. Конкурс за појединачну мобилност је отворен до 31. маја, с пресецима за евалуацију пристиглих пројектних пријава сваког последњег дана у месецу. Конкурс за организацију резиденцијалних програма биће отворен у рано пролеже 2023. године.

Како вам можемо помоћи? 

Подршку у информисању о условима конкурса пружа тим Гете института у Бриселу. 

Подели: