07.
05. 2023.

Јавни позив за учешће у семинару „Програм Креативна Европа – припрема пројеката“

Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са општином Кањижа организује семинар „Програм Креативна Европа – припрема пројеката“ од 12. до 15. јуна 2023. године у Кањижи.

Позив је упућен свим установама и организацијама у култури, као и филмским фестивалима из Србије, који планирају да конкуришу на програм Креативна Европа, независно од тога да ли су учествовали у пројектима међународне сарадње или тек планирају своје међународне активности. Предност ће имати они који планирају да конкуришу у овој години.

Програм семинара је организован у два сегмента за које се одвојено врши пријава:

  • потпрограм Култура: теме којима ће се овај сегмент програма бавити су савремене праксе и концепти у међународној културној сарадњи, културној баштини и савременој уметности; менаџмент међународних пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа. 
  • потпрограм МЕДИА: теме којима ће се овај сегмент програма бавити су савремене праксе и концепти у међународној културној сарадњи филмских фестивала, развој публике и менаџмент међународних пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа. 

Циљ семинара

Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, подизање прогамско-организационих капацитета установа и организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе и аудиовизуелних делатности. Такође, семинар се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација из различитих крајева Србије.

Услови јавног позива

  • Број места је ограничен;
  • За учешће у семинару може се пријавити до једна особа из једне установе/ организације;
  • Организатор покрива трошкове смештаја и исхране, а учесници семинара обезбеђују своје путне трошкове.

Критеријуми за избор учесника

Основни критеријуми селекције учесника семинара су квалитет предлога пројекта и потенцијалних партнерстава. Kвалитет предлога пројеката мери се у односу на усклађеност са темама и приоритетима програма Креативна Европа, иновативност пројектне идеје и стручну утемељеност концепта.

Подношење пријаве

Пријаву учешћа можете обавити попуњавањем кратког формулара.

Рок за подношење пријава

Рок за слање пријава је продужен до 30. маја 2023. године. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће бити узете у разматрање.



Подели: